Szigetelő gumik cseréje műanyag ablakokban

A műanyag ablakoknál tökéletes zárásához elengedhetetlen a gumi tömítések megfelelő állapota.
Sajnos a műanyag ablakok tömítőgumijai nem örökéletűek, tapasztalataink szerint a rendszeresen ápolt gumik 15 évig, az ápolás nélküli gumik akár 5 év alatt is elveszíthetik kellő rugalmasságukat, formájukat.
Nagyon sok műanyag ablakot látunk, melynél már a gumitömítések megkeményedtek, elveszítették eredeti formájukat, kilapultak vagy töredezettek.
Ebben az esetben már kevés a vasalat szakszerű utánállítása, nem lesz tökéletes ablakunk zárása, hiába állítjuk akár végállásba a vasalat zárócsapjait.
Ilyenkor már csak a tömítőgumik cseréje segíthet. Nagyon fontos azonban, hogy a megfelelő gumiprofilt használjuk.
A műanyag ablakok különböző gyártmányú PVC ablakprofilokból készülnek és minden profilnak megvan a saját gumiprofilja, NEM SZABAD univerzális tömítőgumival helyettesíteni őket, ha erre vetemednénk, inkább ne csináljunk semmit.
Sok helyen látjuk, hogy bizonyos "szakemberek" egy univerzális fehér színű gumira cserélik az elöregedett rendszergumit, de ezzel -finoman szólva- adnak a szarnak egy pofont és bezsebelik érte a pénzt.
Nézzük, miről is beszélek:
Univerzális ablak gumi
Univerzális ablak gumi
Univerzális ablak tömítő gumi
Univerzális ablak tömítő gumi
A képen a köznyelvben svéd szilikoncső néven emlegetett gumi látható, melyet régi fa ablakok szigetelésére találtak ki, amire teljesen megfelelő, azonban egy korszerű műanyag nyílászáróban ennek semmi keresnivalója, mivel nem méretpontos és az anyaga sem megfelelő.
Mint ahogy az előbbiekben említettem, minden rendszernek megvan a saját tömítőgumija, mely tizedmilliméter pontossággal illeszkedik az Ön nyílászárójába.

Példa megfelelő műanyag ablak tömítőgumira:

Kömmerling műanyag ablak gumi
Kömmerling műanyag ablak gumi
Panorama 2000 műanyag ablak gumi
Panorama 2000 műanyag ablak gumi
Amennyiben nyílászárónkban kicseréljük a gumit a hozzá való rendszergumira és elvégezzük a vasalati beállításokat, szinte az újkori paramétereit tudjuk produkálni az ablaknak, és ez nagyon is számít akár a fűtés számlában, akár az Ön komfort érzetében.
Sok helyen halljuk, hogy gondolkodnak a 10-15 éves műanyag ablakok újra cserélésén. Nem azt mondom, hogy ez sehol nem indokolt, de az esetek nagy részében a megfelelő beállításokkal és a gumik cseréjével orvosolható a problémás ablak, melynek költsége töredéke a teljes ablakcserének, illetve a kellemetlenségnek, mellyel egy ablakcsere jár. Bontás, por, új vakolat, stb.
Ha nem tudja, hogy nyílászárója mely profilból készült, nem probléma, segítünk a beazonosításban.
Kérdése van? Kérjen visszahívást.

Ingyenes visszahívásA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
ablakdoktor.hu
Az oldalon található összes tartalom az ablakdoktor.hu üzemeltetőjének tulajdona. Felhasználása a tulajdonos írásbeli hozzájárulása nélkül tilos!
Copyright © ablakdoktor.hu
Telefonos ügyfélszolgálat
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: szünet
Vasárnap: szünet
Kapcsolat

06 70 238 55 00 (munkaidőben hívható)

Kövessen minket