Műanyag ablak felújítás

Munkám során gyakran találkozom azzal, hogy mikor használt lakást vagy házat vásárolnak, azt gondolják, hogy műanyag ablakok vannak, ez biztosan nem régi, és nem lesz vele gond. A valóság az, hogy már a '90-es évektől kezdve szerelnek be műanyag ablakokat, így a nyílászárók akár harminc évesek is lehetnek.
Persze ez a tévedés nem az Ön hibája, valószínűleg én sem gondolnék erre, ha nem nyílászárókkal foglalkoznék napi szinten.

Jó, jó, de mi lehet a probléma egy műanyag ablakkal, miért lehet szükséges a felújításuk?

Az idő vasfoga a műanyag nyílászárókat sem kíméli.
Egy idő után a gumitömítések kilapulnak, elvesztik rugalmasságukat, így ez cserére szorul. Gondoljunk csak bele, ha egy autóval nem megyünk egy métert sem, nagyjából 8 év után akkor is le kell cserélnünk a gumiabroncsokat.

A másik jellemző probléma a működtető ablakvasalat meghibásodása.

Ezek az alkatrészek mozognak, ezáltal kopnak, főleg, ha elmulasztották az évenkénti olajozást.
Az alábbi képen pédául egy erkélyajtó alsó pántja látható. A repedésből arra lehet következtetni, hogy ez a pánt már nem látja el sokáig a funkcióját.
Műanyag erkélyajtó alsó pánt
Ezen hiba felett még akár szakavatott szem is átsiklik, aztán csak azt vesszük észre, hogy az erkélyajtó leesik a helyéről. 

A fentiek miatt javaslom, hogy amennyiben most vásárolta az ingatlant, ellenőriztesse a nyílászárókat, és adott esetben érdemes a felújításukat elvégezni, így hosszú ideig nem lesz gond a nyílászárókkal.

Tudomásom szerint a nyílászáró felújítás a lakáskasszáknál is elszámolható.

A nyílászárók állapotfelmérését az alábbi űrlap segítségével tudja kérni.

Ingyenes visszahívásA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!