Műanyag ablak javítás Budapesten, ablakszerviz

Ablakdoktor elérhetőség

Telefon: 06 70 238 55 00

Hívható: hétköznap 8.00 - 16.30

e-mail: doktor@ablakdoktor.hu

Szolgáltatási területünk:
Budapest és környéke 


Az oldalon található összes tartalom az ablakdoktor.hu üzemeltetőjének tulajdona. Felhasználása a tulajdonos írásbeli hozzájárulása nélkül tilos!
Copyright © ablakdoktor.hu

Szavazás

Tudta -e, hogy a műanyag ablakoknak karbantarásra van szükségük?

Szavazok

A poloskák és az ablakok

2019.07.10.

A poloskák és az ablakok

Ha nyár, akkor napsütés, Balaton part, strandszezon, lángos, fagyi és nyaralás. És hogy a nyárról mindig ezek a kellemes dolgok jussanak először eszünkbe, sajnos foglalkoznunk kell egy kellemetlenebb témával is, ez pedig nem más, mint a poloskainvázió.

Tavaly nyáron is rengeteg megkeresés érkezett kétségbeesett ügyfelektől, miszerint hazatérvén a nyaralásból, vagy akár csak a munkából, a lakásukat -zárt ablakok mellett is- ellepték a poloskák.

Ugyanez előfordult légkondicionált irodák esetén is, ahol csukott nyílászárókon is megtalálták a bejutást ezek a bosszantó rovarok. Hogyan védekezhetünk a poloskák ellen? Sajnos önmagában egy szúnyogháló felszerelése nem elég, ugyanis a legapróbb rést is megtalálják, akár a rovarhálón-, akár a nyílászárón, így elsősorban ezeket a réseket kell megszüntetnünk. A nyílászárókon zárt állapotban nem szabad, hogy akár egy picike bogár is bejusson, de ha ez mégis megtörténik, akkor az az ablak, erkély-, vagy bejárati ajtó nem záródik jól. Ennek több oka lehetséges: elsősorban a vasalati elemek nem megfelelő beállítása okozhatja a problémát, de 10+ éves műanyag nyílászárók esetén az elfáradt, megkeményedett és berepedezett gumitömítések miatt is keletkezhetnek hézagok, ugyanis ebben az esetben a nyílászáró szárnya nem záródik pontosan a tokra, így a két profil között szabad utat engedünk a poloskáknak és egyéb rovaroknak. Harmadik tényező lehet, hogy a műanyag nyílászárók nem zárnak elegendő helyen, így szükség van plusz záródási pont/pontok kialakítására, ezzel megszüntetve a tok és szárny közötti hézagokat. Néhány gyártó spórolásból nem szerel például alsó középzárat az ablakiba, így az alsó részen a pánt és a vízsintes rész ellenkező oldala között semmi nem rögzíti a szárnyat a tokhoz, ami kb. 800 mm szárnyszélesség felett gondot okozhat.

Ha ezeket a problémákat kiküszöböltük, akkor nem csak a rovarokat-, de télen a hideget, nyáron a nagy meleget, az év minden napján pedig a kellemetlen szagokat, a zajokat, a szelet, a port, valamint az esővizet sem engedjük be lakásunkba, irodánkba, zárt nyílászárók mellett. Tehát a három legfontosabb tényező, ha nem szeretnénk, hogy ellepjék a poloskák lakásunkat: 1. a műanyag nyílászárók megfelelő beállítása 2. a gumitömítések cseréje, ha azok merevvé és repedezetté váltak 3. plusz záródási pont kialakítása, szükség esetén. 

Ha Ön úgy érzi, hogy műanyag nyílászárói nem zárnak megfelelően, keressen minket bátran, és egy helyszíni felmérés során kollégánk feltárja a problémákat, valamint megoldást kínálunk ezek megszüntetésére.

Ingyenes visszahívás

Ha szeretné, hogy az Ablakdoktor felhívja Önt, adja meg telefonszámát.

Az Ön neve *:
Település, kerület(ha Budapest) *:
Telefonszám *:
e-mail cím:
Egyéb információ Ablakdoktor számára:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások