Műanyag ablak javítás Budapesten, ablakszerviz

Ablakdoktor elérhetőség

Telefon: 06 70 238 55 00

Hívható: hétköznap 8.00 - 16.30

e-mail: doktor@ablakdoktor.hu

Szolgáltatási területünk:
Budapest és környéke 


Az oldalon található összes tartalom az ablakdoktor.hu üzemeltetőjének tulajdona. Felhasználása a tulajdonos írásbeli hozzájárulása nélkül tilos!
Copyright © ablakdoktor.hu

Szavazás

Tudta -e, hogy a műanyag ablakoknak karbantarásra van szükségük?

Szavazok

A kábeltévé szerelő tönkretette a műanyag ablakot

2016.10.26.

A kábeltévé szerelő tönkretette a műanyag ablakot

Igen kellemetlen tud lenni amikor valaki szétrombolja a tulajdonunkat. Ez történt az egyik ügyfelünkkel, amikor is a kábeltévé kábelét próbálta a szerelő bevezetni a műanyag ablakon keresztül. A végeredmény magáért beszél.

Furcsa problémával hívtak fel bennünket. A hölgy nagyon ideges volt a telefonban. Amikor elmondta a problémát, még a sokat tapasztalt Ablakdoktor sem hitt a fülének.

Az történt ugyanis, hogy a kábeltévé szerelő (az egyik nagy szolgáltató munkatársa) a műanyag ablakon keresztül szerette volna bevezetni a kábelt a lakásba, ezért kigondolt egy neki tetsző pontot és elkezdte az ablakprofilt megfúrni.

Valamire azonban nem számított.

A műanyag ablakoknál a profilon belül a gyártás során acél merevítést alkalmaznak, ez segít elérni a nyílászáró számára a megfelelő stabilitást.
Ezzel a szerelő nem kalkulált és mikor a fúrója elakadt, gondolta, hogy egy másik helyen fúrja meg. A művelet 

A képen látható is ennek az eredménye.  

Két nagy lyuk tátongott a műanyag ablak tokján.

Kiérkeztünk a helyszínre és megvizsgáltuk a lehetőségeket. A legkézenfekvőbb megoldás a teljes ablak cseréje lett volna, de ezt a lakás tulajdonosa érthető okokból nem szerette volna.

Így Ablakdoktornak más megoldás után kellett nézni.
Szerencsére rendelkezésünkre állnak a legmodernebb műanyag ablak javításhoz szükséges anyagok, így elvégeztük az ablakprofil javítását úgynevezett folyékony PVC segítségével.

A történet végül jól végződött, a javítás költségét a kábelszolgáltató megtérítette a lakás tulajdonosa számára.

Tanulság:
Ne engedjük, hogy bármilyen kábelt megpróbáljanak bevezetni a műanyag ablakon keresztül. Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor azt az ablak valamelyik sarkában tegyük a hegesztés legkülsőbb pontjában, mert ezen a ponton nincs acél az ablakprofilban. 

vissza

Hozzászólások